Yeni Zellanda Vizesi

1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır;
Bordo Pasaport                                     : VİZE ALMAK ZORUNDADIR
Yeşil (HUSUSİ) Pasaport                  : VİZE ALMAK ZORUNDADIR
Gri (HİZMET) Pasaport                     : VİZE ALMAK ZORUNDADIR
Kırmızı (DİPLOMATİK) Pasaport : VİZE ALMAK ZORUNDADIR

2- Lütfen pasaport süresinin en az 6 ay olmasına dikkat ediniz.

3- Yeni Zelanda Büyükelçiliği pasaportların 2. sayfasındaki hamilinin imzası kısmının pasaport sahibi tarafından mutlaka imzalı olmasını istemektedir.

4- Vize başvuru formları eksiksiz olarak büyük harfle doldurulmalı ve mutlaka pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır.

5- 70 yaş ve üstü yolculardan özel seyahat sağlık sigortası istenmektedir.

6- Büyükelçilik başvuruda bulunduğunuz evrakların ORJİNAL olmasını  istemektedir.
Daha sonradan talep etmesi halinde vizeye başvuran yolcuyu bizzat Ankara’ya mülakata çağırabilir.

7- Yeni Zelanda Büyükelçiliği randevu sistemi ile çalışmaktadır ve minimum 7 günönceden randevunuzu almanız gerekmektedir.

Vize başvuru günleri;
Pazartesi 09:30 ile 12:00 arası
Salı 09:30 ile 12:00 arası
Çarşamba 09:30 ile 12:00 arası
Perşembe 09:30 ile 12:00 arası
Cuma 09:30 ile 12:00 arası

Vize işleminin sonuçlanma süresi 4 iş günüdür ve Express uygulaması ne yazık ki yoktur.
Fakat pasaportunuzda Schengen yada A.B.D. vizesi mevcut ise 2 günde vizeniz sonuçlanabilir.
(Konsolosluk yada elçilikler süreyi uzatma hakkına sahiptirler, bu konu dikkate alındığında başvurunuzu seyahat tarihinizden en az 20 gün önce yapmanızı öneririz.)