1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları;
Bordo Pasaport                                       : VİZE ALMAK ZORUNDADIR
Yeşil (HUSUSİ) Pasaport                    : VİZE ALMAK ZORUNDADIR
Gri (HİZMET) Pasaport                       : VİZE ALMAK ZORUNDADIR
Kırmızı (DİPLOMATİK) Pasaport   : VİZEYE GEREK YOKTUR
2-
Lütfen pasaport süresinin en az 6 ay olmasına dikkat ediniz.
3- Vietnam Büyükelçiliği pasaportların 2. sayfasındaki hamilinin imzası kısmının pasaport sahibi tarafından mutlaka imzalı olmasını istemektedir.
4- Vize başvuru formları eksiksiz olarak büyük harfle doldurulmalı ve mutlaka pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır.
5- Vize başvuru günleri;

Pazartesi 10:00 ile 12:00 arası
Salı 10:00 ile 12:00 arası
Çarşamba 10:00 ile 12:00 arası
Perşembe 10:00 ile 12:00 arası
Cuma 10:00 ile 12:00 arası

Vizenin sonuçlanması 5 iş günüdür.
Express uygulaması mevcuttur, başvurudan sonraki iş gününde hazır olmaktadır. (Normal vize ücretinden farklı olarak express farkı bulunmaktadır.)