Romanya’ya girişte gümrük memurları kalacağınız gün başına yaklaşık 170 EURO para yada geçerli Kredi Kartı (Visa/Master) göstermenizi talep edebilir.

  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları;
    Bordo Pasaport                                    : VİZE ALMAK ZORUNDADIR
    Yeşil (HUSUSİ) Pasaport                : VİZEYE GEREK YOKTUR
    Gri (HİZMET) Pasaport                   : VİZEYE GEREK YOKTUR
    Kırmızı (DİPLO) Pasaport              : VİZEYE GEREK YOKTUR
  2. Lütfen pasaport süresinin en az 6 ay olmasına dikkat ediniz.
  3. Romanya Konsolosluğu pasaportların 2. sayfasındaki hamilinin imzası kısmının pasaport sahibi tarafından mutlaka imzalı olmasını istemektedir.
  4. Vize başvuru formları eksiksiz olarak büyük harfle doldurulmalı ve mutlaka pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır.
  5. Romanya vize başvurusu için Seyahat Sağlık Sigortası yapılması zorunludur.
    (Seyahat Sağlık Sigortası tarafımızca yapılmaktadır)
  6. Vize başvuru günleri;
    Pazartesi 09:00 ile 11:30 arası
    Salı 09:00 ile 11:00 arası
    Çarşamba 09:00 ile 11:30 arası
    Perşembe 09:00 ile 11:30 arası
    Cuma 09:00 ile 11:30 arası

Vizenin sonuçlanması 4 ile 5 iş günü arasındadır ve Express uygulaması yoktur.
(Konsolosluk yada elçilikler süreyi uzatma hakkına sahiptirler, bu konu dikkate alındığında başvurunuzu seyahat tarihinizden en az 15 gün önce yapmanızı öneririz.)