ÖNEMLİ : 01 Nisan 2010 tarihinden itibaren, 10 yıldan eski olan pasaportlar Polonya temsilciliklerince işleme alınmayacaktır.
Pasaportunuzu ilk aldığınızı tarihi dikkate alarak başvurunuzu yapmanız önemle rica olunur.

Ayrıca; pasaportunuzda en az 2 adet boş vize sayfası bulunmak zorundadır. (Gümrük sayfalarına kesinlikle vize tatbikedilmemektedir.)

Polonya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları;

Bordo Pasaport                                    : VİZE ALMAK ZORUNDADIR
Yeşil (HUSUSİ) Pasaport            : VİZEYE GEREK YOKTUR
Gri (HİZMET) Pasaport               : VİZEYE GEREK YOKTUR
Kırmızı (DİPLO) Pasaport          : VİZEYE GEREK YOKTUR

1- Lütfen pasaport geçerlilik süresinin seyahat bitim tarihi itibariyle en az 6 ay ve üzeri olmasına dikkat ediniz.
2- Polonya Başkonsolosluğu pasaportların 2. sayfasındaki hamilinin imzası kısmının pasaport sahibi tarafından mutlaka imzalı olmasını istemektedir.
3- Vize başvuru formları eksiksiz olarak büyük harfle doldurulmalı ve mutlaka pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır.
4- Polonya Başkonsolosluğu tüm vize başvurularında yeni çekilmiş, rötuşsuz, arka fonu beyaz ve
Biometrik özelliklere sahip 2 adet vesikalık fotoğraf istemektedir. (BİOMETRİK RESİM)
İstenilen özelliklere sahip olmayan fotoğrafların vize başvurusu kesinlikle kabul edilmemektedir.
5- Anne ve baba’dan ayrı yada herhangi birisi ile seyehat edecek olan 18 yaşından
küçük çocuklar için Noter Onaylı MUVAFAKATNAME istenmektedir.
6- Polonya (Schengen) vize başvurusu için tüm Schengen ülkelerini kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası yapılması zorunludur.
(Seyahat Sağlık Sigortası tüm başvurularda tarafımızca yapılmaktadır.)
7- Vize başvuru günleri;
Pazartesi 09:00 ile 12:00 arası
Salı 09:00 ile 12:00 arası
Çarşamba 09:00 ile 12:00 arası
Perşembe 09:00 ile 12:00 arası
Cuma 09:00 ile 12:00 arası

Vize işleminin sonuçlanma süresi 2 ile 3 iş günü arasındadır ve Express uygulaması ne yazık ki yoktur.
(Konsolosluk yada elçilikler süreyi uzatma hakkına sahiptirler, bu konu dikkate alındığında başvurunuzu seyahat tarihinizden en az 15 gün önce yapmanızı öneririz.)