Özbekistan Vizesi

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları;

Bordo Pasaport                                VİZE ALMAK ZORUNDADIR
Yeşil (HUSUSİ) Pasaport :           VİZE ALMAK ZORUNDADIR.
Gri (HİZMET) Pasaport :             VİZE ALMAK ZORUNDADIR.
Kırmızı (DİPLO.) Pasaport :       VİZEYE GEREK YOKTUR.
1- Lütfen pasaport süresinin en az 6 ay olmasına dikkat ediniz.
2- Özbekistan Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu pasaportların 2. sayfasındaki hamilinin imzası kısmının pasaport sahibi tarafından mutlaka imzalı olmasını istemektedir.
3- Vize başvuru formları eksiksiz olarak büyük harfle doldurulmalı ve mutlaka pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır.
4- Büyükelçilik başvuruda bulunduğunuz evraklarınızın ORJİNAL yada NOTER ONAYLIolmasını daha sonradan talep edebilir yada ek evrak isteyebilir.
5- Vize başvuru günleri;
Pazartesi 10:00 ile 12:00 arası
Çarşamba 10:00 ile 12:00 arası
Cuma 10:00 ile 12:00 arası

Vize işleminin sonuçlanma süresi 2 iş günüdür ve Express uygulaması ne yazık ki yoktur.
(Konsolosluk yada elçilikler süreyi uzatma hakkına sahiptirler, bu konu dikkate alındığında başvurunuzu seyahat tarihinizden en az 10 gün önce yapmanızı öneririz.)