Macaristan Vizesi

Macaristan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, vizeden muaftır.

Macaristan’a seyahatiniz ile ilgili seyahat sağlık sigortası zorunludur. 0312 490 2016 numaralı telefondan Seyahat sigortaları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Macaristan Schengen vize sistemine üye bir Avrupa Birliği ülkesidir.

Macaristan Vizesi İçin Gerekli Evraklar

İşveren

  • Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe (antetli kağıda ve imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Gayri menkul tapu fotokopisi
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
  • İmza sirküleri
  • Seyahat Sağlık Sigortası ( Size bu konuda yardımcı olacağız.)

Bordrolu Çalışan

  • İşverenden tanıtma ve izin belgesi (İlgili konsolosluğa hitaben ve şirketin imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)
  • Şirketin imza sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Sigorta işe giriş bildirgesi (SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
  • 4 aylık sigorta bildirgesi
  • Son üç aylık bordro
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Kredi kartları fotokopisi
  • Seyahat Sağlık Sigortası ( Size bu konuda yardımcı olacağız.)

Ev Hanımı

  • Konsolosluğa hitaben dilekçe
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
  • Seyahat Sağlık Sigortası ( Size bu konuda yardımcı olacağız.)

Öğrenci

  • Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
  • 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan muvafakatname
  • Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
  • Seyahat Sağlık Sigortası ( Size bu konuda yardımcı olacağız.)

Emekli

  • Konsolosluğa hitaben dilekçe
  • Emekli cüzdanı fotokopisi
  • Sağlık karnesi fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Banka cüzdan fotokopisi
  • Seyahat Sağlık Sigortası ( Size bu konuda yardımcı olacağız.)

Kapalı Gruplar

  • Şirketin antetli kağıdına konsolosluğa hitaben dilekçe (İmza yetkisi olan imzalayacaktır)
  • Grup isim listesi, masraflar şirketimiz tarafından karşılanıyor ibaresi olmalıdır.
  • Vergi Levhası fotokopisi
  • Faaliyet Belgesi (yeni tarihli ve orijinal)
  • İmza Sirküleri (yeni tarihli ve fotokopi olabilir)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Ortalama işlem süresi 7 iş günüdür.
  • Seyahat Sağlık Sigortası ( Size bu konuda yardımcı olacağız.)Ayrıca
    • 2 resim arka fonu beyaz
    • En az 6 ay geçerli pasaport (pasaport mutlaka imzalı olmalı)
    • Vize başvuru formları şahsen yolcular tarafından imzalanmalıdır.
    • Ortalama işlem süresi 7 iş günüdür.