İsviçre Vizesi

İsviçre: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, altı ay içinde üç ayı aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

İsviçre’ye seyahat edecek olan yolcularımızın Seyahat sağlık sigortası yaptırmaları opsiyoneldir. Sigorta işlemleri ile ilgili olarak 0312 490 2016 ten bilgi alabilirsiniz.

İsviçre Schengen vize sistemine dâhildir.

Pasaportlarınızın ilk alınış tarihinin 10 yıldan fazla olmaması gerekmektedir.

 

İsviçre Vizesi İçin Gerekli Evraklar

İşveren

  • Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe (antetli kağıda ve imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Gayri menkul tapu fotokopisi
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
  • İmza sirküleri
  • Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonu ticarilerden ise ek olarak davetiye

Bordrolu Çalışan

  • İşverenden tanıtma ve izin belgesi (İlgili konsolosluğa hitaben ve şirketin imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)
  • Şirketin imza sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Sigorta işe giriş bildirgesi (SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
  • 4 aylık sigorta bildirgesi
  • Son üç aylık bordro
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Gayri menkul tapu fotokopisi
  • Kredi kartları fotokopisi
  • Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonu ticarilerden ise ek olarak davetiye

Ev Hanımı

  • Konsolosluğa hitaben dilekçe
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.

Öğrenci

  • Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
  • 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan muvafakatname
  • Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.

Emekli

  • Konsolosluğa hitaben dilekçe
  • Emekli cüzdanı fotokopisi
  • Sağlık karnesi fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Banka cüzdan fotokopisi

Ayrıca..

  • 2 Resim Biometrik
  • En az 6 ay geçerli pasaport
  • Konsolosluk randevu ile çalıştığından seyahat tarihinizden en az 15-20 gün önce vize başvurunuzun yapılmasını tavsiye ederiz.
  • İlk defa İsviçre vizesi alacak kişilerin personelimizle birlikte konsolosluğa gitmesi gerekmektedirler.