İspanya Vizesi işlemleri

İspanya: Diplomatik, Hizmet ve Hususi pasaport hamilleri altı ay içinde doksan günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri ise, vizeye tabidir.

İspanya’ya seyahat edecek olan yolcularımızın Seyahat sağlık sigortası yaptırmaları zorunludur. Sigorta işlemleri ile ilgili olarak 0312 490 2016 ten bilgi alabilirsiniz.

İspanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

İşveren

  • Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe (antetli kağıda ve imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından imzalı)
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Gayri menkul tapu fotokopisi
  • Faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
  • İmza sirküleri

Bordrolu Çalışan

  • İşverenden tanıtma ve izin belgesi (İlgili konsolosluğa hitaben ve şirketin imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından imzalı)
  • Şirketin imza sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Sigorta işe giriş bildirgesi (SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
  • 4 aylık sigorta bildirgesi
  • Son üç aylık bordro
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Kredi kartları fotokopisi

Ev Hanımı

  • Konsolosluğa hitaben dilekçe
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.

Öğrenci

  • Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
  • 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan muvafakatname
  • Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.

Emekli

  • Konsolosluğa hitaben dilekçe
  • Emekli cüzdanı fotokopisi
  • Sağlık karnesi fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Banka cüzdan fotokopisiAyrıca..
    • 2 adet son 6 ay içerisinde çekilmiş fotoğraf
    • En az 6 ay geçerli pasaport (pasaport mutlaka imzalı olmalı ve son 10 yıl içinde alınmış olmalı)
    • Otel ve Uçak Rezervasyonlarınız , Nufus Cüzdanı fotokopiniz pasaportunuz yenilenmiş ve eski pasaportunuzda ilgili konsolosluğa ait vize mevcut ise eski pasaportunuzu da belgeler ile birlikte vermeniz yararlı olacaktır.
    • Ortalama işlem süresi 4-7 iş günü olup detaylı bilgi için 0312 490 2016 numaralı telefonumuzdan bilgi alabilirsiniz.