Belçika: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, altı ay içinde üç ayı aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. En az iki adet boş vize sayfasına ihtiyaç vardır. Ayrıca Pasaportunuzun veriliş tarihi

Belçika: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, altı ay içinde üç ayı aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

En az iki adet boş vize sayfasına ihtiyaç vardır. Ayrıca Pasaportunuzun veriliş tarihi 10 yılı geçmemelidir.

Belçika’ya seyahat edecek olan yolcularımızın Seyahat sağlık sigortası yaptırmaları zorunludur. Sigorta işlemleri ile ilgili olarak 0312 490 2016 dan bilgi alabilirsiniz.

Pasaportunuzun en az 6 ay geçerli olması gerekmektedir.

Belçika Schengen vize sistemine dahil bir ülkedir.

Konsolosluğa hitaben yazılan tüm dilekçeler ingilizce olmalıdır.

Belçika Vizesi İçin Gerekli Evraklar

İşveren :

  • Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe; İngilizce olarak gidiş nedeni açıklanmalıdır. (antetli kağıda ve imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Gayri menkul tapu fotokopisi
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
  • İmza sirküleri
  • Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları, ticariler için ise ek olarak davetiye

Bordrolu Çalışan

  • İşverenden tanıtma ve izin belgesi (İngilizce yazılmalıdır.) (İlgili konsolosluğa hitaben ve şirketin imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafindan)
  • Şirketin imza sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Sigorta işe giriş bildirgesi (SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
  • 4 aylık sigorta bildirgesi
  • Son üç aylık bordro
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Gayri menkul tapu fotokopisi
  • Kredi kartları fotokopisi
  • Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları, ticariler için ise ek olarak davetiye
  • Bilgi için : 0312 490 2016

Ev Hanımı

  • Konsolosluğa hitaben dilekçe (İngilizce)
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
  • Bilgi için : 0312 490 2016

Öğrenci

  • Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
  • 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan muvafakatname
  • Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
  • Bilgi için : 0312 490 2016

Emekli

  • Konsolosluğa hitaben dilekçe (İngilizce)
  • Emekli cüzdanı fotokopisi
  • Sağlık karnesi fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Banka cüzdan fotokopisi
  • Bilgi için : 0312 490 2016

Kapalı Gruplar

  • Şirketin antetli kağıdına konsolosluğa hitaben dilekçe (İmza yetkisi olan imzalayacaktır)
  • Grup isim listesi, masraflar şirketimiz tarafından karşılanıyor ibaresi olmalıdır.
  • Vergi Levhası fotokopisi
  • Faaliyet Belgesi (yeni tarihli ve orijinal)
  • İmza Sirküleri (yeni tarihli ve fotokopi olabilir)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Bilgi için : 0312 490 2016