Afganistan Vizesi İşlemleri

Afganistan’a seyahat etmeyi planlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadırlar. Diplomatik Pasaport hamilleri vizeden muaftır. Hususi, Hizmet ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Afganistan Büyükelçiliği vize başvurularında başvuru sahiplerinin pasaportlarının en az 6 ay geçerli olmasını talep etmektedir. Vize

Afganistan’a seyahat etmeyi planlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadırlar.

Diplomatik Pasaport hamilleri vizeden muaftır. Hususi, Hizmet ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Afganistan Büyükelçiliği vize başvurularında başvuru sahiplerinin pasaportlarının en az 6 ay geçerli olmasını talep etmektedir.

Vize işlemleri ortalama olarak bir hafta sürmekte olup seyahat tarihinizden en az 1 ay önce vize başvurularınızın yapılması sağlıklı olacaktır.

Vize başvurularınızda konsolosluk veya büyükelçiliklerin önceden öngörülemeyen biçimde başvurularınızın yanıtlarını geç verebilme hakları bulunmaktadır. Bu nedenle tüm vize başvurularında, en az 1 ay öncesinden tüm işlemleri tamamlamanızı şiddetle tavsiye ederiz.

Afganistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar

İşveren

  • Antetli Kâğıda Dilekçe (İngilizce)
  • İmza Sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi
  • Faaliyet Belgesi (Max. 6 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi

Bordrolu Çalışan

  • Antetli Kâğıda Dilekçe (İngilizce)
  • İmza Sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi
  • Faaliyet Belgesi (Max. 6 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi
  • Sigortalı işe giriş bildirgesi
  • Maaş Bordrosu 3 aylık ve Ssk hizmet dökümü

Ev Hanımı

  • Dilekçe (İngilizce)
  • Eşinin ya da ailesinin durumuna göre gerekli evraklar
  • Evli ise evlenme cüzdanı

Öğrenci

  • Öğrenci Belgesi
  • Ebeveynlerin durumuna göre gerekli evraklarAyrıca
    • En az 6 ay geçerli pasaport ( Pasaportunuzda en az iki adet boş vize sayfası bulunmalıdır.)
    • Kimlik Fotokopisi, Pasaport fotokopileri
    • 2 adet arka fonu beyaz vesikalık önden çekilmiş fotoğraf
    • 18 yaş Doldurulmamış ise anne ve babadan muafakatname
    • Ticari Ziyaretler için Davetiye, Kalınacak yer belli ise otel ve uçak rezervasyonları
    • Evli iseniz evlenme cüzdanı
    • Konsolosluk ödemeleri peşin olduğundan vize Ücretleri evraklar ile birlikte gönderilmelidir.
    • Evrakların ulaşmasından sonra vize takibiniz hemen başlatılacak olup vizeniz en kısa sürede alınacaktır.